Economia 10/10/2022

Identifiquen 158 habitatges turístics il·legals a Mallorca en nou mesos

El Consell de Mallorca demana la col·laboració ciutadana per descobrir més il·legalitats

ARA Balears
1 min
Un 39% dels ciutadans de les Balears creu que convé regular el lloguer turístic

PalmaEl Consell de Mallorca ha trobat i aixecat una acta d'infracció a 158 habitatges turístics il·legals de l'illa durant els nou primers mesos de l'any. A més, durant aquest període s'han proposat per a sanció, també, més de 200 habitatges dedicats al lloguer vacacional per sobrecomercialització.

El Departament de Transició, Turisme i Esports ha informat que enguany han fet 1.877 visites d’inspecció a establiments turístics. 1.337 s’han executat a allotjaments turístics i, d’aquestes, 881 a habitatges turístics. Durant aquests controls s’han iniciat 499 actes d’infracció, que s’han derivat al Servei de Sancions que serà qui finalment decideixi si els establiments proposats per a sanció han incomplert la llei i quina quantia han de pagar pels fets dels quals són acusats.

A través d'una nota de premsa, el Consell Insular ha detallat que la majoria d'actes d'infracció són a habitatges turístics il·legals de l'illa i habitatges legals per sobrecomecialització, encara que també s'han detectat infraccions en locals de restauració i establiment d'entreteniment.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca ha recordat que té en marxa un servei perquè la ciutadania pugui informar si té el coneixement o la sospita d’alguna oferta turística il·legal que s’estigui oferint a Mallorca. En aquest sentit, han explicat que aquelles persones que vulguin presentar una denúncia ho poden fer enviant un correu electrònic a inspeccioturisme@conselldemallorca.net. Fins ara s’han rebut 182 denúncies per aquesta via, 155 de les quals eren referents a habitatges il·legals.

Els municipis on s'han detectat més irregularitats en els establiments turístics inspeccionats són Palma (701), Calvià (191), Llucmajor (131), Pollença (84), Alcúdia (75), Santanyí (71), Santa Margalida (60) Manacor (55), Capdepera (54) i Sóller (51).

stats