Economia 19/10/2018

L'Ibavi acapara més d'una tercera part dels fons de l'impost turístic

Els empresaris han mostrat malestar perquè es construeixi habitatge social amb doblers d'aquest tribut

Carles Tudurí
1 min
L'Ibavi acapara més d'una tercera part dels fons de l'impost turístic

PalmaL'Ibavi rebrà dels fons de l'impost de turisme sostenible un total de 24 milions dels 68,8 que s'han aprovat de manera inicial per a aquesta convocatòria, per la qual cosa més d'una tercera part de la recaptació es destinarà a la construcció d'habitatge social, una línia incorporada aquest exercici.

En total, l'Ibavi ha vist aprovats set projectes presentats en aquesta convocatòria, que permetran la construcció de 172 habitatges socials. El projecte amb més pressupost és el de 54 habitatges a Inca, que rebrà un total de 7 milions d'euros. A Calvià també es faran 24 pisos, amb una inversió per part de l'impost turístic de 2,6 milions. A Palma han estat aprovades tres petites promocions, que sumen 32 habitatges i una subvenció de 5,3 milions d'euros, mentre que una de 43 habitatges rebrà 6,3 milions. Finalment, a Eivissa es preveu una promoció de 19 pisos, que rebrà una ajuda de 2,8 milions d'euros.

Aquest fet ha provocat cert malestar entre els empresaris representats a la comissió que decideix aquest projecte, ja que consideren que amb aquest tipus d'ajuts es desvirtua la finalitat de l'impost, que era la recuperació d'espais mediambientals i la desestacionalització turística. També es pensa que la promoció de l'habitatge social hauria d'anar a càrrec dels pressuposts generals, perquè és una prioritat en la situació actual.

Entre els projectes amb més dotació destaca el de diversificació de cultius tradicionals que ha presentat el Fogaiba i que rebrà tres milions d'euros. El SOIB tindrà 3,5 milions pel foment de l'ocupació per a aturats de llarga durada i l'Ajuntament de Palma, 2,5 milions per l'enllumenat de la primera línia de Palma.

stats