130 hotels demanen a l'Ajuntament de Palma ajornar el pagament de les factures de fems i aigua

Emaya, que ha acordat aquesta mesura amb els empresaris, deixarà d'abonar 1,2 milions d'euros 

Les empreses hoteleres de la Platja de Palma que ho sol·licitin es podran acollir a l'ajornament d'un o dos anys de les factures d'aigua i de recollida de residus amb la voluntat de "reactivar l'economia", segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament de Palma en un comunicat. De moment, 130 hotels ja ho han demanat i això suposa una pèrdua d'1,2 milions d'euros per a Emaya. 

Emaya ha ofert la possibilitat de finançar qualsevol factura emesa des de l'agost d'enguany i fins dia 30 d'abril de 2021 en un termini d'un o dos anys, en funció de determinants paràmetres. Podran demanar la pròrroga els hotels que enguany hagin perdut un volum de facturació de com a mínim el 50% respecte dels ingressos de l'any passat.

La gerent de l'associació hotelera de la zona, Patricia Lliteras, ha apuntat, però, que han acceptat la proposta per donar "liquiditat" i una "opció" als empresaris, segons ha explicat a l'agència Efe, i ha lamentat que els rebuts s'hauran de pagar abans o després.

Lliteras ha criticat que alguns hotels, independentment que estiguin oberts o tancats, han de pagar una tarifa fixa cada dos mesos d'uns 7.000 euros de mitjana pel servei de subministrament d'aigua per part d'Emaya.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF