Els hotelers omplen a l'agost gràcies a les ofertes de darrera hora

La competència de Turquia obliga a abaixar els preus entre un 10% i un 15% per arribar a ocupacions similars a les del 2017, que va ser un any històric

Els responsables de les associacions hoteleres de les principals zones turístiques de Mallorca han confirmat a l'ARA Balears que els hotels estan realitzant ofertes d'entre un 10% i un 15% per acabar d'omplir les seves places durant l'agost i finalitzar el mes amb ocupacions un poc per davall de l'any passat,  en què  reconeixen que es va registrar una temporada històrica.

Gabriel  Nebot, president dels hotelers de Cala Millor i sa Coma, associació que concentra més de 16.000 places, explica que la temporada ja va començar més fluixa que l'any passat i, tot i que s'ha anat recuperant una mica, els resultats estan sempre per davall de l'exercici anterior.

"Davant la competència de les destinacions que s'han recuperat, especialment  Turquia , hem hagut d'ajustar molt els preus. Les ofertes  se  situen entre un 10% i un 15%, ja que descomptes més baixos els  tour operadors no es molesten a publicar-los".

Aquesta entitat espera tancar l'agost amb ocupacions d'entre un 91% i 92%, estimació similar a la  de l'associació hotelera d'Alcúdia i Can  Picafort , amb quasi 30.000 places, que la preveu sobre un 94%. La gerent de l'associació,  Carmen   Zieren , explica també que les vendes de  darrera hora  per a agost  s'han hagut d'activar amb ofertes. Això significa que els preus de les darreres vendes han baixat devers un 10%, fet que es traduirà en una menor rendibilitat de les empreses.

"Els que pateixen més són els hotels que han passat de tres a quatre estrelles, perquè els seus clients estaven  avesats  a  uns preus  i s'han trobat amb una pujada  a la qual  no poden fer front, ja que  parlam  principalment d'un turisme familiar amb un pressupost  fix per a les seves vacances", explica la gerent.

A la zona de Palmanova- Magaluf  es confirma la situació, segons explica el president de l'associació,  Sebastià  Darder, que considera que els preus estan un 5% per  davall  dels de l'any passat per aquestes dades. L'associació, que suma 22.000 places, espera que es podrà tancar l'agost amb una ocupació propera al 92%, similar a la de l'any anterior.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF