Els hotelers de les Illes, preocupats per la crítica situació de Thomas Cook

El segon tour operador europeu cerca de manera desesperada finançament per la seva recapitalització

Els hotelers de les Illes segueixen amb preocupació i expectació l'evolució de  Thomas  Cook, segon  tour  operador més important d'Europa, que passa per  uns moments  crítics i podria entrar en fallida si no troba abans del 27 de setembre finançament per la seva recapitalització. De moment, però, el  tour  operador està fent front als seus compromisos de pagament amb els hotels de Mallorca, tot i que per a la pròxima temporada  està  assumint menys riscos, segons han explicat diverses fonts del sector a l'ARA Balears.

L'hoteler de Cala Millor, Gabriel Nebot, destaca que la situació de  Thomas  Cook  se  segueix amb preocupació, "tot i que no ha deixat de fer els pagaments als hotelers de la zona amb qui fa feina". L'empresari sí que pot constatar que  Thomas  Cook està deixant d'adquirir llits amb garantia, aquells que s'han de pagar tant si s'ocupen o no, per tal de disminuir els riscos amb vista a la  temporada de 2020.

El gegant turístic Thomas Cook s'aferra al negoci hoteler per sobreviure a l'era digital

A Magaluf la situació es veu de manera similar. Mauricio Carballeda, president de l'associació d'hotelers de la zona, explica que de moment tot són rumors, ja que el majorista turístic està fent front als seus compromisos de manera normal. "A la zona no és el principal tour operador, ja que TUI i Jet2 tenen més força, però sí que tenim hotels que fan feina amb aquesta empresa i estan preocupats".

Des de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca s'inclinen per no fer-ne valoracions i assegurar que estan "a l'espera de com evolucionen els esdeveniments".

Les autoritats britàniques estimen que el grup té en aquests moments prop de 150.000 turismes repartits en les destinacions en les quals treballen, de les quals les Illes és una de les més importants. L'empresa cerca 200 milions de lliures per evitar la fallida d'un gegant que té 20.000 empleats.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF