Economia 25/05/2020

Les hoteleres i les aerolínies es disparen a la borsa per l'obertura del turisme

Les quatre empreses que han encapçalat aquest increment han estat NH Hotels, Melià Hotels, l'agència de viatges eDreams i el grup IAG

Ara Balears
1 min
L'hotel Meliá de Mar.

PalmaLes empreses relacionades amb el turisme i el transport, dos dels sectors més castigats per l'epidèmia del coronavirus, s'han disparat aquest dilluns a la borsa després que el govern espanyol anunciàs dissabte que el mes de juliol obririen les fronteres als turistes estrangers, segons ha informat l'agència Efe.

Les quatre empreses turístiques que han encapçalat aquest increment han estat NH Hotels, que ha pujat un 27,04%; Melià Hotels, amb un 26,58%; l'agència de viatges eDreams, amb un 20,85%; i el grup IAG, del qual formen part aerolínies com Iberia, Vueling i British Airways, amb un 13,41%.

Melià ha protagonitzat la pujada més gran de l'Íbex i IAG, la segona. Altres empreses que també han notat pujades substancials han estat Aena, amb un 4,91%, i l'empresa de solucions tecnològiques per al turisme Amadeus, amb un 4,73%. Si es miren els resultats fora de les fronteres espanyoles, l'aerolínia alemanya Lufthansa ha guanyat un 7,49% i la francesa Air France-KLM, amb un augment del 4,55%.

En el cas de les aerolínies, ha ajudat que hi hagi aquestes pujades la confirmació que Lufthansa rebrà ajudes estatals per valor de 9.000 milions d'euros. L'Estat alemany prendrà una participació del 20% en la companyia a través d'una ampliació de capital.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar dissabte que "hi haurà temporada turística aquest estiu" i va anunciar l'obertura "segura" des de juliol de les fronteres estatals als visitants estrangers, una mesura que beneficiarà milions de turistes, sobretot del Unit, Alemanya i França.

stats