Economia 04/04/2019

Hisenda avisarà 21.000 propietaris d'habitatges de lloguer turístics perquè els declarin

Es preveu que en aquesta campanya es retornin 235 milions d'euros als contribuents de les Illes Balears

Ara Balears
1 min
L'Agència Tributària inicia les devolucions de 235 milions d'euros a contribuents de les Illes

PalmaEl delegat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària de les Balears, Arnau Cañellas, ha explicat que, com a novetat, a la campanya d'IRPF d'enguany, s'ha avisat 60.000 contribuents de les Balears per generar rendes a l'estranger. També s'ha informat 21.000 propietaris de finques de lloguer vacacional de les obligacions tributàries d'aquesta activitat.

L'Agència Tributària ha iniciat aquest dijous les devolucions de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent al 2018. Les previsió per a les Illes és de 526.048 declaracions, de les quals 314.978 tindran dret a devolució, cosa que tindrà un cost de 235 milions d'euros. Per contra, 190.945 sortiran amb resultat a ingressar, un import de 528 milions d'euros.

Dos dies després de l'obertura del termini per presentar la declaració i a primera hora ja eren 19.819 les declaracions de renda presentades a les Illes Balears, i d'aquestes 17.030 han sol·licitat devolució. Aquest dijous dematí ja s'havien acordat a les Illes Balears 4.371 devolucions per un import de 2.135 milions d'euros.

La campanya d'aquest any, segons ha explicat l'esmentada agència, arranca amb una ampliació i una millora dels dos serveis complementaris per a la presentació telemàtica de la declaració, l'aplicació mòbil de l'Agència i el pla ‘El cridem’ de confecció telefònica de declaracions mitjançant cridades al contribuent amb cita concertada. Totes dues vies, juntament amb la ja tradicional per mitjà de la pàgina web de l'AEAT (www.agenciatributaria.es), permeten agilitar la presentació de la declaració i, si escau, les corresponents devolucions.

De nou, en aquesta campanya els contribuents han tingut caràcter anticipat, des del passat 15 de març, amb els principals serveis d'assistència, descàrrega i visualització de les dades fiscals, l'obtenció del número de referència i els enviaments postals a un determinat col·lectiu de contribuents.

stats