Economia 19/07/2018

Habtur creu que el Consell perpetua l'actual model turístic amb el PIAT

Segons la patronal del lloguer turístic, aquest nou pla fomenta l'economia submergida sense cap control

Carles Tudurí
1 min
Palma acull bona part dels habitatges turístics

PalmaL'associació d'habitatges vacacionals Habtur considera que les mesures que pren el Govern del Pacte pel que fa al lloguer vacacional condueixen "a perpetuar el model hoteler" i això "impedeix un repartiment real de la riquesa dins la societat balear".

L'entitat també veu amb preocupació "el patró de densitat" incorporat al Pla d'intervencions en àmbits turístics aprovat pel Consell de Mallorca, ja que aquest punt "farà impossible donar noves altes a determinades zones de l'illa".

"Totes les mesures que s'han posat en marxa al llarg d'aquesta legislatura cada vegada han dificultat més i més l'exercici de l'activitat per part dels ciutadans que tenen habitatges d'ús turístic, i ara, a les portes del final del procés de regulació, veim com es deixarà fora moltíssima gent", expliquen des d'Habtur.

La gerent de l'entitat, Maria Gibert, ha volgut remarcar que aquest nou pla de regulació l'únic que fomenta "és la creació d'una economia submergida sense cap tipus de control" que "preocupa moltíssim".

stats