Economia 17/12/2020

Pollença bat el rècord balear d'habitatges turístics

Les Balears quadrupliquen la mitjana estatal de lloguer vacacional respecte del total d'habitatges

Ara Balears
1 min
Les Illes, la comunitat amb major capacitat d'allotjament per habitatge de lloguer vacacional.

PalmaA les Balears hi ha 29.237 habitatges que es destinen al lloguer turístic, una xifra que és superior a tots els pisos de lloguer de la província de Barcelona, un total de 25.956. De les Illes, el municipi de Pollença és el que té més habitatge vacacional, 2.739 immobles els inverteix en aquest tipus de lloguer i ofereix 17.255 places; per tant, un 22% dels seus habitatges es destinen al turisme.

Són dades que es desprenen d'un estudi publicat per l'Institut Nacional d'Estadística que mesura el nombre d'habitatges turístics a l'Estat i la seva capacitat amb relació al mes d'agost de 2020. Pollença, juntament amb Alcúdia (11,9%), Santanyí (11,6%) i Sant Josep (10,3%), es troba entre els 21 municipis de l'Estat que superen el 10% dels habitatges dedicats al lloguer turístic.

Les Balears són la comunitat amb més proporció de lloguer vacacional, concretament un 5% dels habitatges de les Illes es destina al lloguer turístic, xifra que suposa el percentatge més alt de tot l'Estat. D'aquesta manera, quadruplica la mitja estatal en pisos turístics vacacionals, que és d'un 1,3% del total d'immobles.

Segons l'INE els habitatges turístics de l'Arxipèlag representen un 9,1% del total de l'Estat i tenen 182.745 places, un 11,2% de totes les del territori espanyol.

Si ens fixam en les dades estatals, el nombre d'habitatges turístics a Espanya supera els 321.000 i s'arriba a 1,6 milions de places, amb una mitjana de 5,1 places per habitatge, segons destaca l'INE. Les comunitats autònomes amb major nombre d'habitatges turístics són Andalusia, Catalunya i el País Valencià, que sumen gairebé tres cinquenes parts del total. A més, l'estudi revela que el 76,8% dels habitatges turístics es troben en zones costaneres i un 23,2%, en àrees d'interior.

stats