Economia 08/09/2020

El preu de l'habitatge augmenta un 4,6% a les Balears el segon trimestre de l'any

El darrer informe de l'INE situa les Illes com la tercera comunitat amb l'índex de preus més alts

Ara Balears
1 min
Una immobiliària al centre de Palma

PalmaEl preu de l'habitatge a les Illes Balears ha augmentat un 4,6% el segon trimestre de l'any respecte del mateix període de l'any passat, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística aquest dimarts. Aquest ha estat el segon augment més alt de l'Estat i només l'ha superat Melilla, amb una pujada del 4,9%. Aquest darrer informe situa les Balears com la tercera comunitat amb l'índex de preus més alts, només per darrere de Madrid i Catalunya.

Tot i això, l'augment interanual del preu de l'habitatge s'ha moderat respecte del primer trimestre, quan va pujar un 6% el 2019. Segons ha informat l'agència Efe, si es tenen en compte només les dades del 2020, que estan marcades per la pandèmia del covid-19, en comparació al primer trimestre els preus es varen reduir un 0,5% a l'Arxipèlag.

L'habitatge nou ha augmentat de preu fins a un 8,5% interanual, però baixa un 3,1% respecte del trimestre anterior. El de segona mà també ha pujat, però d'una manera més moderada, un 4,3% interanual.

En el conjunt de l'Estat, els preus de l'habitatge varen alentir el seu creixement en el segon trimestre de l'any fins al 2,1%, el valor més baix registrat des del 2015 en un context marcat per la pandèmia de coronavirus. Entre el mes d'abril i el de juny, coincidint amb el confinament, els preus de l'habitatge nou varen créixer un 4,2%, gairebé dos punts per sota de la pujada registrada el trimestre anterior, segons les dades de l'INE.

stats