Economia 04/05/2021

El Govern oferirà bons de fins a 100 euros perquè els residents viatgin entre illes

Aquesta convocatòria d'ajudes tendran un pressupost de dos milions d'euros

ARA Balears
1 min
Gent a l'aeroport de Palma.

PalmaEl Govern balear obrirà una convocatòria d'ajudes, amb un pressupost de dos milions d'euros, per destinar-los a un sistema de bons turístics que tenen com a objectiu fomentar els viatges entre illes entre els residents de les Balears. En concret, oferiran bons de fins a 100 euros per persona per a viatges reservats entre el 15 i el 30 de juny i entre el 1r de setembre i el 15 de novembre.

Entre les condicions per poder accedir a aquesta ajuda, hi ha d'haver una estada mínima de dues nits a un hotel o a un habitatge vacacional que tingui conveni amb AVIBA. A més, per poder beneficiar-se d'aquesta convocatòria les persones hauran de ser majors d'edat, hauran d'estar empadronades en un municipi de l'Arxipèlag i estar al corrent de les obligacions tributàries i de la seguretat social, entre d'altres.

Aquest ha estat un dels punts del Pla integral de mesures per a reactivar la temporada turística a les Illes Balears 2021 que han presentat aquest dimarts la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Aquest pla està dotat amb 11 milions d'euros, pretén potenciar la connectivitat entre les Illes i allargar la temporada turística fins a final d'any.

"L'economia balear tanca el 2020 amb una caiguda global del seu PIB del 23,7%", ha explicat Negueruela, que ha advertit que "la pandèmia suposa una ruptura de set anys de creixement econòmic". Per fer front a aquesta situació, "el turisme és una de les indústries fonamentals", ha indicat Armengol davant els mitjans aquest matí.

stats