Economia 30/08/2021

El Govern assegura que totes les empreses que han sol·licitat ajudes estatals cobraran "els primers deu dies de setembre"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, subratlla que no s'han incomplert els terminis de pagament

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns, després de la reunió de Consell de Govern, que totes les empreses que han sol·licitat ajudes directes de l'Estat –unes 9.000– les cobraran "els primers deu dies de setembre". Demanat pel malestar dels empresaris, que es queixen perquè encara no han rebut els doblers, el conseller ha indicat que la patronal CAEB ja ha rebut les explicacions pertinents i que a hores d'ara la situació és de "total tranquil·litat". "A la darrera reunió de la Mesa de Diàleg Social es va exposar el calendari i es va dir que el grup dos, el qual inclou les empreses, cobraria les ajudes els deu primers dies de setembre", ha comentat, a més de destacar que el grup u, el dels autònoms –uns 3.000–, "està pràcticament finalitzat". Això sí, Negueruela ha reconegut que "hi havia inquietud" entre els empresaris quant als pagaments.

Segons el conseller, les Balears són "la comunitat que va millor en el calendari de pagaments". "El nostre sistema preveu que es pagui a la vegada tot el que manca", ha continuat, a més d'insistir que el 95% dels autònoms ja ha cobrat –un màxim de 3.000 euros. "Ara es prepara la resolució del grup dos, que serà per a la pràctica totalitat de les empreses. Hem preparat una convocatòria perquè no es torni ni un euro d'aquests 855 milions a l'Estat", ha apuntat.

D'altra banda, Negueruela ha reconegut que el procés per comprovar la documentació és "complex" en el cas d'algunes empreses. "L'Agència Tributària estatal ens remet la documentació i quan es tracta de casos complexos això fa que es tardi més. Les casuístiques són moltes", ha comentat. Això sí, Negueruela ha defensat el sistema que està aplicant el Govern, perquè farà possible un únic repartiment. "Les empreses prefereixen un únic pagament del màxim que els pugui correspondre", ha dit, a més de destacar que "pràcticament totes les empreses petites rebran el màxim que han sol·licitat".

stats