Economia 29/08/2018

El Govern destina 7,4 milions d'euros a ajudes per al lloguer d'habitatges de fins a 900 euros

El conseller Marc Pons assegura que amb aquest programa es donarà suport a prop de 3.000 famílies

Carles Tudurí
2 min
El Govern destina 7,4 milions d'euros a les ajudes de lloguer de pisos fins a 900 euros

PalmaEl Govern ha anunciat aquest dimecres un programa d'ajuts que destinarà fins a 7,4 milions d'euros a subvencionar el lloguer d'habitatges que no superin els 900 euros. El conseller de Territori, Marc Pons, ha explicat que amb aquesta iniciativa es facilitarà l'accés a l'habitatge a prop de 3.000 famílies.

El programa és finançat amb 6 milions aportats pel govern central i 1,4 milions de l'Executiu balear i presenta com a principal novetat l'ampliació del límit màxim de lloguers subvencionables, que l'any passat era de 600 euros. La convocatòria estarà oberta des del dia 31 d'agost fins al 31 d'octubre. Els ajuts es concedeixen amb efectes retroactius fins al mes de gener.

A banda de no superar el preu indicat, per poder optar a aquestes ajudes, que suposen el 40% del lloguer, fins un màxim mensual de 330 euros, els ingressos familiars no han de ser superiors a 22.588 euros. En el cas de les famílies nombroses, la quantitat puja a 30.077 euros i en el de les famílies nombroses de categoria especial o amb membres amb discapacitat són superiors al 66%, de fins a 37.596 euros.

Els joves menors de 35 anys i les persones de més de 65 podran rebre fins un 50% del preu del lloguer, amb un límit de 360 euros mensuals.

Pons ha destacat l'esforç d'aquest Govern en matèria d'habitatge i ha destacat que les ajudes han passat dels 1,4 milions del 2015 als 7,4 d'enguany. L'any passat els beneficiaris foren ja 2.600, amb uns ajuts totals de 4,7 milions.

Cessió d'habitatges

Pel que fa a la cessió d'habitatges que no s'utilitzen i que els grans tenidors, principalment els bancs, han de cedir arran de la Llei d'habitatge aprovada pel Govern, Pons ha indicat que algunes entitats ja s'han dirigit al Govern, que ha de crear un registre amb aquests habitatges.

Tot i que el 2012 es va estimar que hi podria haver prop de 3.000 habitatges buits en mans dels bancs que serien susceptibles de passar a ser gestionats pel Govern, Pons ha indicat que la situació del mercat és molt diferent i que és probable que els propietaris optin per treure aquests pisos i cases al mercat.

Pons ha afegit que l'important és que aquests habitatges deixin d'estar buits quan hi ha tanta gent que té necessitats en aquest sentit, independentment que siguin els seus propietaris o el Govern qui els gestioni.

stats