Economia 29/01/2021

El Govern i el Consell de Mallorca firmen el conveni per destinar 22,5 milions als sectors més afectats per les restriccions

Cada institució aportarà el 50% d'aquest pressupost

i
Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i, la del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, firmant el conveni

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Caldera, han firmat aquest divendres un conveni de col·laboració que permetrà destinar 22,5 milions d'euros en ajudes als sectors més afectats econòmicament per les restriccions imposades per l'Executiu els darrers mesos. Cada institució hi aportarà 11,2 milions d'euros.

Cladera ha destacat l'agilitat amb què s'ha firmat aquest conveni: "Quinze dies després de la mesa del Pacte per a la Reactivació Econòmica ja estam firmant aquest conveni, per poder posar recursos econòmics a l'abast dels sectors més afectats". La presidenta Armengol també ha destacat la rapidesa amb la qual s'ha arribat a aquest pressupost: "Som una administració àgil, propera i que respon a les necessitats dels ciutadans que viuen a Mallorca". Ha recordat també que aquesta partida forma part del pla de xoc que varen aprovar fa dues setmanes, un total de 103,5 milions d'euros.

Armengol ha recordat la situació sanitària "complexa i difícil" en què es troben les Illes i ha destacat que l'illa de Mallorca es troba en una situació de risc extrem, cosa que ha duit el Consell de Govern d'aquest divendres a prorrogar les restriccions quinze dies més.

Sobre la polèmica per la vacunació del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, la presidenta de l'Executiu ha tirat pilotes fora, responent que "les Balears segueixen el protocol de vacunació estatal i que aquest s'ha de seguir escrupolosament".

stats