Economia 12/07/2021

El Govern reclama que Alemanya també tingui en compte la taxa de vacunació i l'hospitalització per classificar les regions

El portaveu de l'Executiu insisteix que les Balears són una destinació segura

2 min
Turistes a la Platja de Palma

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha tornat a mostrat aquest dilluns el canvi de discurs del Govern dels darrers dies i, davant de l'augment de la incidència, ha repetit el mateix argument que ja va donar Francina Armengol la setmana passada a les xarxes socials: "La vacunació ho ha canviat tot". Precisament aquest va ser l'argument que la presidenta va donar el 7 de juliol al seu perfil de Twitter: "La vacunació ho ha canviat tot. I aquest estiu és molt diferent". I és que amb un 47,4% de la població amb la pauta completa, l'Executiu ha decidit pitjar l'accelerador de la recuperació econòmica, malgrat que l'augment dels contagis no s'atura. "No estan en risc les persones més vulnerables ni hi ha un increment massiu de les hospitalitzacions", ha dit Negueruela. Sobre la decisió d'Alemanya de classificar les Balears com a zona de risc i la possibilitat que les Illes arribin a una incidència acumulada a set dies de 200 casos per cada 100.000 habitants –xifra límit per al país germànic–, el que ha reclamat Negueruela precisament és que Alemanya i la Unió Europea no només tinguin en compte la incidència acumulada per classificar les regions, sinó que també s'incloguin les taxes de vacunació i d'hospitalització com a factors a analitzar. Ara bé, les dades d'hospitalització d'aquest dilluns obren un parèntesi en la seva bona evolució: a més dels 375 contagiats a les Balears, 22 persones han ingressat als hospitals i sis han passat a Unitats de Cures Intensives.

Negueruela ha remarcat que, en funció dels criteris que aplica el govern espanyol, les Illes estan "en nivell 1". "No hi ha risc de saturació dels hospitals i això és clau", ha continuat, a més de destacar que "el Regne Unit també comença aquest camí i la premsa alemanya ja ha assenyalat que s'han d'introduir elements addicionals". A més, el conseller ha fet referència al "conjunt d'Espanya", que "està en la mateixa situació".

D'altra banda, el titular de Turisme ha remarcat que la decisió sobre els factors a tenir en compte per avaluar les regions "es prenen dins de la UE". "Coneixen la singularitat de les Illes Balears i la importància de la recuperació del turisme. Esperam una resposta positiva a la necessitat de mesurar tots els indicadors", ha continuat. "Són decisions de tercers països, nosaltres estam centrats a allargar la temporada, que és molt important", ha sentenciat.

stats