Economia 23/12/2020

El Govern paga 10 milions al Consell de Mallorca per reforçar els sectors més afectats pel covid-19

En la convocatòria d'ajudes de 1.500 euros, la institució insular ja ha rebut 1.800 sol·licituds

Catalina Riera
1 min
El sector de la restauració és un dels més afectats per les restriccions del covid-19

PalmaEl Govern destinarà 10 milions d'euros de les bestretes al Consell de Mallorca. L'objectiu és que la institució insular inverteixi aquesta partida en ajudes per als sectors més afectats pel covid-19. Així ho han acordat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, i la presidenta de la Institució Insular, Catalina Cladera, aquest dimecres durant la signatura del conveni de col·laboració de les bestretes. "Els 10 milions d'euros podrà ser destinats als sectors que en aquests moments tenen grans dificultats, sobretot aquells afectats per les restriccions, com els restauradors", ha explicat Armengol.

En concret, aquest acord suposa el pagament de l'anualitat del 2020. "Aquesta firma és un exemple més de com les administracions estam fent un desplegament sense precedents de l'escut social i de protecció per als sectors més afectats per la crisi, ja que mobilitzam tots els recursos de què disposam per a la reactivació social i econòmica a Mallorca", ha dit Cladera, qui ha recordat que la institució destinarà aquesta partida a més ajuts i mesures per pal·liar els efectes de la crisi econòmica.

Cal recordar que aquest conveni correspon a un protocol signat fa dos anys, en el qual s'estableix un saldo pendent de 99,89 milions d'euros a favor del Consell de Mallorca. El termini de pagament és l'any 2033 i, de moment, l'Executiu ja ha pagat 20 milions del total.

1.800 restauradors demanen l'ajuda de 1.500 euros del Consell

Cladera ha recordat que des de diumenge passat, els restauradors de l'illa poden sol·licitar les ajudes de 1.500 euros. El pressupost total d'aquesta convocatòria d'ajuts és de 5 milions d'euros. La institució insular n'hi destina 2,5 milions i els altres 2,5 milions s'invertiran dels 10 milions de les bestretes. De moment, ja s'han rebut 1.800 sol·licituds, que corresponen a dos milions d'euros, i els primers pagaments es faran abans que acabi l'any.

stats