Son Gotleu i la Teulera, del barri més pobre al més ric de Palma

Un estudi de l'INE constata les grans diferències de rendes entre barris i municipis de les Illes

El nou atles de distribució de la renda  de la llar  de l'INE constata la gran diferència de la renda anual dels distints  municipis  i barris de Mallorca i destaca que els  ingressos  mitjans del barri més ric de Palma, la Teulera, quadruplica el més pobre,  Son  Gotleu.

Segons l'estudi, Son  Gotleu  figura entre l'1% dels barris més pobres de l'Estat, amb uns ingressos de 4.967 euros per persona, mentre que la Teulera-Son Dureta  se  situa entre el 2% més rics, amb 20.408 euros, segons dades de 2016. Jaume III, amb 20.408 euros, estaria també a dalt de la classificació, igual que el passeig Mallorca o el carrer Concepció, mentre que la zona de Corea se  situaria, amb una renda per persona de 5.410 euros, en el penúltim lloc de la coa .

Per municipis també es confirmen aquestes diferències. A Valldemossa, la xifra  se situa en 18.168 euros, mentre que a Lloseta es queda en 9.978. Són els municipis que  es troben a l'extrem d'aquest llistat. També a la coa hi ha Sant Llorenç  des Cardassar , amb 9.983 euros per persona. Altres municipis de la serra de Tramuntana,  com  Deià, Banyalbufar, Esporles i Alaró es troben a la part més alta d'aquest rànquing.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF