Els funcionaris ja cobraran a la nòmina de juliol l'increment de l'1,75%

El Govern també es compromet a abaixar la taxa d'interinitat fins al 8%

El Govern ha informat aquest dijous els representants sindicals del sector públic que els funcionaris de la Comunitat ja cobraran a la nòmina del  mes  de juliol l'increment de l'1,75% que està previst en els pressuposts generals  per al  segons semestre d'aquest exercici. Així mateix,  es pagarà  el que es deu de la pujada dels primers sis mesos de l'any, en els quals l'increment era d'un 1,5%.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, s'ha reunit en el marc de la Mesa de Negociació dels Treballadors Públics amb representants d' aquest col·lectiu , que han valorat positivament la predisposició del Govern de millorar la seva situació.

Cladera s'ha compromès també a abaixar la taxa d'interinitat en el sector públic de les Illes fins a un 8%. Actualment, aquest  índex  està sobre el 40% en el sector de sanitat, el 30% en el d'educació i el 25% en el de serveis generals.

Pep Ginard, de CCOO, ha indicat  que  millorar el tema de l'estabilitat és prioritari, tot i que establir la jornada de 35 hores també és un dels punts fonamentals per aquest sindicat.

Miguel   Ángel  Romero, d'UGT, ha recordat que a les Illes hi ha 38.100 treballadors públics i ha demanat que es recuperin els 2.500 llocs de feina que es varen perdre amb les retallades de l'anterior govern d'Espanya ,

Un dels punts que s'ha tractat, però que de moment no s'ha pogut arreglar, és el de la discriminació que, segons els sindicats, pateixen les treballadores embarassades, que deixen de cobrat quan estan de baixa el  prorrateig  de les pagues per guàrdies. Aquesta situació afecta metgesses i infermeres, que, segons el representant del sindicat de metges,  Miguel   Lázaro,  durant la baixa cobren 1.000 i 500 euros, respectivament, menys que  quan   fan feina.

La consellera ha indicat que és la primera vegada que se li planteja el tema i que estudiarà si es pot resoldre, però que és un  tema  subjecte a les possibilitats pressupostàries.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF