Economia 05/02/2019

Fallida de Germania, una de les aerolínies amb més connexions entre Alemanya i Palma

La companyia volava entre l'aeroport de Son Sant Joan i quinze ciutats del principal mercat emissor cap a les Balears

Ara Balears
2 min
germania_bildmaterial_rgb_aircraft

PalmaL'aerolínia alemanya Germania s'ha declarat en fallida i ha deixat de volar aquesta mateixa nit, va informar la companyia en un comunicat. "Lamentablement al final no hem aconseguit que els nostres esforços de finançament per cobrir la falta de liquiditat momentània culminassin de manera reeixida. Lamentam molt que com a conseqüència no ens quedi una altra opció que una declaració d'insolvència", va assenyalar el director executiu de Germania, Karsten Balke, informa Efe.

Tot i no tenir bases en cap aeroport de les Illes la companyia alemanya tenia un nombre important de connexions entre el seu país i Palma, amb la qual cosa contribuïa de manera important a mantenir la connectivitat de l'aeroport. En concret, la companyia volava des de Son Sant Joan a 15 ciutats alemanyes i a Zuric.

Fonts de l'aeroport de Palma han explicat que com estam en temporada baixa l'aerolínia tenia programats només cinc vols entre aquesta i la setmana vinent, pel que la recol·locació dels passatgers no presentarà dificultats.

El director va expressar el seu agraïment als empleats de la companyia que "varen donar sempre el millor d'ells per garantir un trànsit aeri estable també en les tibants setmanes" que deixa enrere l'empresa i es va disculpar davant els passatgers que ja no poden agafar el seu vol com tenien previst.

Els passatgers afectats que varen comprar el seu vol dins un paquet de viatge poden dirigir-se als organitzadors del viatge i reclamar un transport alternatiu amb una altra companyia, assenyala el comunicat. Aquells passatgers que varen adquirir el seu bitllet directament de l'aerolínia "no tenen dret, segons la legislació vigent, a un transport alternatiu", agrega.

La fallida no ha afectat la companyia suïssa Germania Flug ni a la búlgara Bulgarian Eagle, afegeix el comunicat.

Els problemes econòmics de Germania, amb més de quatre milions de passatgers a l'any, es varen fer públics a principis de gener, encara que la companyia va continuar operant i va arribar a parlar fins i tot de reeixides negociacions per a un finançament.

La falta de liquiditat de l'empresa s'explica, segons el comunicat, per l'augment dràstic dels preus del querosè durant l'estiu de l'any passat i per la depreciació de l'euro enfront del dòlar, així com per un nombre extraordinàriament elevat de despeses en serveis tècnics i de manteniment de la flota.

Germania va ser creada en 1986 i cobria més de 60 destinacions dins d'Europa, el nord d'Àfrica, Orient Pròxim i Orient Mitjà. Al costat de la suïssa Germania Flug i la búlgara Bulgarian Eagle comptava amb 37 avions.

La fallida de Germania succeeix a la d'Air Berlin, ocorreguda a final d'octubre de 2017, i a la de la companyia de vols xàrter Small Planet Airlines, a la tardor de l'any passat.

stats