La facturació de les empreses de lloguer de cotxes cau un 80% a les Balears

D'ençà de l'inici de la pandèmia, només 22 de les 110 companyies del sector a l'Arxipèlag han continuat l'activitat

La facturació de les empreses de lloguer de cotxes a les Balears ha baixat un 80% respecte del 2019 i d'ençà de l'inici de la pandèmia només 22 de les 110 empreses del sector a les Illes han continuat l'activitat, segons ha informat l'agència Efe.

Dels 1.200 treballadors que té aquest sector, s'ha arribat a contractar un 70% dels empleats i la resta s'ha mantingut en els ERTO, segons ha assenyalat aquest dimarts l'Agrupació Empresarial de Vehicles de Lloguer a Balears (AEVAB), adherida a la patronal PIMEM.

L'AEVAB indica que la temporada alta va començar el juliol, si bé l'entitat lamenta les mesures adoptades pel Regne Unit i Alemanya el mes d'agost, ja que "va aturar en sec l'activitat", per la qual cosa enguany la facturació ha estat d'un mes i mig.

El president de l'agrupació, Ramon Reus, assenyala que "any rere any" el sector s'ha d'enfrontar a crisis que ocasionen el tancament d'empreses de lloguer de cotxes, ja sigui per falta de continuïtat generacional o per la proliferació de les multinacionals.

Reus destaca que enguany, a causa de la crisi del coronavirus, moltes multinacionals que utilitzen el canal del lloguer de cotxes per a l'exportació no han adquirit i desplaçat una gran flota de vehicles a les Balears, per la qual cosa "hi ha hagut menys competència deslleial" i més equilibri en els preus.

"Les autoritats han d'assumir la seva responsabilitat amb la sostenibilitat del nostre territori i això passa pel control de l'activitat del sector", defensa el president d'AEVAB.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF