Economia 02/09/2020

67 de les empreses de les Balears han sol·licitat un ERTO per rebrot

De moment afecten 475 persones treballadores

Catalina Riera
1 min
Oficina del SOIB a Palma.

PalmaUn total de 67 empreses de les Balears han sol·licitat l'obertura d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per rebrot i "de moment afecten 475 persones treballadors", ha afirmat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Neguerurela, durant la compareixença d'aquest dimecres, en què ha explicat les dades de l'atur. Davant aquesta situació, Negueruela ha qualificat de "positiu" que s'utilitzin aquests mecanismes de protecció i té clar que durant les "pròximes setmanes aquesta xifra augmentarà de manera important" a causa de la reducció de l'activitat turística.

També ha destacat que de les 58.801 persones que encara es troben protegides per un ERTO, el 78,6% són a Mallorca; el 6,4%, a Menorca; el 14,1%, a Eivissa, i el 0,7%, a Formentera. No obstant això, ha insistit que la incorporació a l'activitat a les Balears "és més lenta que a la resta de l'estat espanyol".

Respecte de les dades de l'atur, en les quals les Balears encapçalen l'increment durant el mes d'agost i arriben als 73.753 desocupats, Negueruela ha dit que "són xifres elevadíssimes per un mes d'agost" i ha recordat que la figura dels ERTO ha funcionat com a mecanisme de protecció, ja que "permet mantenir els treballadors fixos discontinus i tota l'ocupació indefinida" protegint-los amb una prestació.

stats