Endesa invertirà 60 milions d'euros a construir noves plantes d'energia solar a les Illes

La companyia s'ha adjudicat 72,4 megawatts de capacitat fotovoltaica que requeriran aquestes noves inversions

Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables, Enel Green Power España, s'ha adjudicat 72,4 megawatts de capacitat fotovoltaica a Balears, en el marc de la subhasta de concessió d’ajudes a la inversió que han duit a terme el Ministeri per a la Transició Ecològica i l’IDAE en col·laboració amb el Govern. L'empresa informa que invertirà prop de 60 milions d'euros a construir plantes d'energia solar per fer front a aquest increment de producció.

Els 72,4 megawatts obtinguts per Endesa se sumen als 879 de potència renovable que li varen ser adjudicats en les subhastes llançades pel Ministeri per a la Transició Ecològica el 2017. L'empresa invertirà aproximadament 60 milions d'euros en la construcció de la potència solar que li ha estat adjudicada en aquesta subhasta, quantitat que se suma als més de 800 milions d'inversió total que representaran els 879 megawatts aconseguits en les subhastes anteriors.

Endesa és l'empresa que més gasos d'efecte hivernacle emet a Espanya

Endesa estima que els projectes necessaris per desenvolupar aquests 72,4 megawatts entraran en funcionament abans de final del 2022, generaran aproximadament 114 GWh l'any i evitaran l'emissió de 75.000 tones de CO2 anuals a l'atmosfera.

El conseller delegat de la companyia, José Bogas, ha subratllat que el resultat d'aquesta nova subhasta “confirma Endesa com un dels principals operadors en l'àmbit de les energies renovables a Espanya i suposa un pas molt rellevant en el desenvolupament d’aquestes tecnologies a les Illes. Està, així mateix, en línia amb el propòsit de la companyia de ser un agent decisiu en el procés de transició energètica cap a un sistema plenament descarbonitzat l'any 2050 que està abordant Espanya”.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF