Les empreses turístiques d'esport i natura de Menorca reclamen mesures urgents

Volen que se'ls redueixi l'IVA del 21% actual al 10% de la resta del sector

L’Associació Menorca Activa, que agrupa les empreses relacionades amb activitats turístiques esportives i de natura, sol·licita a les diferents administracions públiques mesures econòmiques urgents per minimitzar els efectes causats pel coronavirus. Entre aquestes, volen un epígraf específic en el sistema tributari espanyol que els representi mitjançant l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). També demanen potenciar la formació, afavorir la implantació de sistemes de gestió i comercialització digitals, ajustar l’IVA i reduir-lo del 21% actual al 10% de la resta del sector turístic.

D’altra banda, exigeixen a Ports Illes Balears, l'Autoritat Portuària de Balears i Demarcació de Costes bonificacions en tots els preus, cànons i tarifes públiques, per pal·liar l’impacte econòmic a les empreses vinculades amb el sector nàutic com ara busseig, caiac o velers. A més, insten el Consell de Menorca a impulsar mecanismes de suport per a les empreses que es donen d’alta d’abril a octubre, a conseqüència de l’estacionalitat de l’activitat turística, i que no quedin excloses de cap pla d’ajuda al turisme o sector empresarial en general.

De la mateixa manera, insisteixen a demanar que els autònoms puguin sol·licitar la prestació extraordinària i les empreses acollir-se a ERTO i incloure-hi els treballadors fixos discontinus. Per últim, consideren que haurien de ser els primers a tornar a la feina una vegada finalitzi l’estat d’alarma, i que la Fundació de Foment del Turisme de Menorca confeccioni una campanya de promoció local, regional i estatal.

PIME Menorca exigeix unitat per minimitzar l’impacte del coronavirus en l’economia

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF