El 48% de les empreses de PIME Menorca van baixar la facturació al juny

Una altra dada que confirmaria la tendència seria el descens d'un 5,3% dels contractes en el sector serveis

PIME Menorca ha donat a conèixer aquest dilluns les dades relatives al mes de juny, unes xifres preocupants per a la patronal socioeconòmica. De fet, el 48% d’un total de 250 empreses consultades per PIME ha disminuït la facturació en el sisè mes de l’any. Així, gairebé la meitat de les empreses de serveis turístics com el comerç, nàutica, habitatges turístics vocacionals, lloguer de vehicles, agroturismes i cafeteries, bars i restaurants continuen empitjorant respecte dels resultats obtinguts el 2018.

Una altra dada que confirmaria la tendència seria el descens d'un 5,3% dels contractes en el sector serveis. L’hostaler, com a conseqüència del trasllat de molts treballadors, suma més contractacions, però el comerç encadena dos mesos seguits disminuint els afiliats, un 16,2% al maig i un 17% al juny. Per sectors, els agroturismes han millorat resultats en comparació amb el mes de maig. La meitat de les empreses han facturat el mateix que l’any passat. Per part seva, les empreses de lloguer de vehicles són el col·lectiu amb un major percentatge que baixa la facturació. Un cas similar succeeix als comerços, on més del 50% dels enquestats també davallen els ingressos.

En canvi, els bars, cafeteries i restaurants representen un sector que resulta beneficiat durant el mes de juny, quan augmenten les xifres de negoci. Només un 38% empitjora els resultats de 2018. Pel que fa als habitatges turístics vocacionals, únicament el 10% incrementa la facturació. De la mateixa manera, les empreses nàutiques també experimenten un creixement amb un 14% d’empreses que aconsegueixen millorar xifres, malgrat la climatologia adversa per gaudir de la mar. A mesura que avança la temporada turística, des de PIME Menorca dubten sobre l’evolució i el resultat final per als petits i mitjans empresaris de l’illa. Asseguren que les expectatives que s’havien dipositat baixen i afecten el conjunt de l’economia insular.  

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF