Els empresaris de les Balears són els més pessimistes de l'Estat amb vista al tercer trimestre

Només un 3,5% dels gestors dels establiments empresarials considera que el seu negoci continuarà endavant

Un 72,7% dels empresaris de les Balears no té bones expectatives amb vista al tercer trimestre de l'any, un fet que els converteix en els més pessimistes d'Espanya, seguits dels residents de les Canàries, amb un 64,5%, indica Efe. De fet, segons l'Índex de confiança empresarial harmonitzat ( ICEA ) publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la confiança a l'Arxipèlag ha baixat un 3,6% respecte del trimestre anterior, la qual cosa converteix les Balears en la tercera comunitat amb el descens més gran de l'Estat en aquest indicador.

En concret, per al tercer trimestre només el 3,5% dels gestors dels establiments empresarials de les Illes Balears considera que el seu negoci continuarà endavant, mentre que el 72,7% opina que serà desfavorable i el 23,8% restant considera que serà normal.  En l'àmbit estatal, l'índex es manté sense variacions després de la davallada del 26,9% registrada en el segon trimestre, i es repeteix en 95,5 punts el valor més baix de la sèrie històrica que va començar el 2013.

Transport i hostaleria continua sent el sector amb pitjors expectatives, mentre que, per mida, els negocis més petits (menys de 10 assalariats) veuen amb més preocupació la situació.  En l'àmbit estatal, el 7,7% dels empresaris són optimistes respecte del tercer trimestre, un 54,9% són pessimistes i un 37,4% creu que serà un període normal. Per sectors, en tres dels cinc analitzats disminueix la confiança respecte del trimestre anterior. D'aquests, transport i hostaleria mostren el descens més gran, un 4,7%, mentre que comerç registra l'augment més gran, amb un 7%.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF