Tecnologia

Elon Musk atura la compra de Twitter a l'espera del recompte de 'bots'

L'home més ric del món suspèn l'operació fins a saber el nombre de comptes falsos

Pol Casaponsa Sarabia
2 min
Elon Musk durant la presentació

BarcelonaElon Musk ha anunciat aquest divendres que la compra per 44.000 milions de dòlars de Twitter està temporalment aturada. El multimilionari ha fet una piulada en la qual assegura que l'operació queda suspesa a l'espera que es confirmi que els "comptes de correu brossa i els comptes falsos" representin menys del 5% dels usuaris, fet que la companyia americana va afirmar a principis de mes.

Aquest anunci va en línia amb les preocupacions que l'home més ric del món ja havia expressat anteriorment quan va dir que una de les seves prioritats seria eliminar les "fake accounts" de la plataforma i va prometre que "derrotaria els robots de l'spam o moriria intentant-ho". Tanmateix, la suspensió de la compra ha provocat una caiguda fins al 11% de les accions de la xarxa social.

Davant la davallada en borsa de la companyia, el magnat no ha tardat a reaccionar. Dues hores més tard de l'anunci, Musk ha assegurat que segueix "compromès amb la adquisició". L'empresari, que va oferir 54,2 dòlars per cada participació, ha vist com el seu valor s'enfonsava fins als 40,55 dòlars, des dels 45 dòlars a què cotitzava ahir.

De fet, abans que el magnat fes cap oferta per la plataforma ja havia assenyalat alguns d'aquests "problemes". Quan un tuitaire va publicar quins eren els deu comptes més seguits de Twitter, el conseller delegat de Tesla va mostrar la seva preocupació piulant: "La majoria d'aquests comptes top piulen poques vegades i publiquen molt poc contingut. Twitter està morint?"

La que apunta a ser l'operació de l'any també va ser notícia aquest dimarts, quan Musk va dir que aixecaria el veto existent a la plataforma de l'expresident dels Estats Units Donald Trump. El conseller delegat de Tesla va qualificar el tancament del seu compte com un "error". Tot i això, sí que va acceptar que els missatges que violen les normes d'ús puguin dur a la suspensió temporal de la plataforma als usuaris reincidents.

L'empresari, d'origen sud-africà, ha expressat en diverses ocasions que els moderadors de contingut de Twitter intervenen massa a la xarxa social. De fet, en un inici l'empresari només havia adquirit un 9,2% de la companyia, però després de la posterior oferta per la totalitat de l'empresa, Musk va escriure, referint-se a la llibertat d'expressió, que des que va fer la inversió s'havia adonat que "l'empresa no prosperarà ni servirà aquest imperatiu social en la seva forma actual", amb la qual cosa va obrir la porta a canvis més dràstics en la seva operativa.

stats