Easyjet mourà enguany 2,2 milions de passatgers entre Palma i Europa

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha rebut en audiència el director general de la companyia, Javier Gándara

2,2 milions. És la xifra de passatgers que pretén moure l'aeronàutica britànica Easyjet entre Palma i diferents ciutats europees. Ho ha dit el director general de la companyia a Espanya, Portugal i els Països Baixos, Javier Gándara, després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar.

Gándara ha manifestat la seva satisfacció per la reunió i ha explicat les dues principals preocupacions de la companyia: la sostenibilitat ambiental i els problemes que es puguin derivar del Brexit. Easyjet aposta per models d'avions més eficients i ha començat a operar amb el model Neo dels Airbus A321, que és menys contaminant. La companyia també ha insistit en la necessitat de tancar un acord d'aviació entre el Regne Unit i la Unió Europea que conservi la normativa actual per als vols entre les dues ribes del canal de la Manxa.

Easyjet disposa, des de l'any passat, d'una base aèria a Son Sant Joan. L'aerolínia va inaugurar la base amb tres avions i 120 treballadors i ara n'hi incorporarà dos més i 80 treballadors nous. Per a Javier Gándara, aquest creixement és la mostra del compromís de la companyia amb les Balears que, segons que ha afirmat, són "un valor segur". A més, la companyia creix més a l'hivern que a l'estiu i això "afavoreix la desestacionalització". Enguany també han començat a operar més prest a Menorca i han avançat la connexió amb Londres al febrer.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF