Dimecres que ve arranca la campanya de la renda 2017

L'aplicació mòbil de l'Agència Tributària permetrà als usuaris rebre notificacions, descarregar l'esborrany i confirmar-lo

Aquest dimecres arranca la campanya de la renda per a la presentació de les declaracions de l'IRPF de 2017 a través d'internet, aplicació mòbil o per telèfon, una campanya que s'estendrà fins al 2 de juliol.

La campanya de la renda començarà oficialment dia 4 d'abril, tot i que determinats serveis estan disponibles des del 15 de març, entre els quals l'accés a les dades fiscals o la descàrrega de la nova aplicació mòbil desenvolupada per l'Agència Tributària.

Precisament l'aplicació mòbil –que suma ja més de 400.000 descàrregues– és una de les grans novetats de la campanya d'enguany, una eina que permetrà als usuaris rebre notificacions de l'Agència Tributària, descarregar-se'n l'esborrany i fins i tot confirmar-lo si no necessiten introduir-hi modificacions.

En cas que l'esborrany requereixi canvis, els contribuents hauran d'accedir a Renda Web, l'eina web de l'Agència Tributària per a l'elaboració de la declaració, que com en anys anteriors també servirà per presentar-la.

Una altra via per elaborar la declaració de la renda és el telèfon, a través del pla 'Li telefonam', pel qual es pot sol·licitar una cita perquè l'Agència telefoni al contribuent per ajudar-lo en la presentació de la declaració, un servei que estarà disponible des del primer dia de campanya.

D'aquesta manera, l'atenció presencial en oficines, que s'inicia el 10 d'abril, queda reduïda a les declaracions més complexes i la cita prèvia podrà sol·licitar-se des del 8 de maig.

Amb una aposta cada vegada major per internet –que va acumular el 88% de les declaracions de la campanya del 2016–, enguany han deixat d'enviar-se per correu els esborranys, ja que l'any passat només es varen presentar 727 declaracions per aquesta via.

Com en anys anteriors, per accedir a Renda Web serà necessari disposar de certificat electrònic, clau pin –que s'obté a la pàgina web o a l'aplicació de l'Agència Tributària– o nombre de referència (REN) –amb la casella 450 de la Renda de 2016, el NIF i la data de validesa del DNI.

La campanya de la renda 2017 durarà fins al 2 de juliol, una data que s'avança al 27 de juny per a aquells que vulguin domiciliar-ne el resultat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF