Economia 05/11/2021

Díaz adverteix que totes les parts hauran de renunciar a alguna petició sobre la reforma laboral

La Ministra de Treball ha assegurat que no s'aixecarà de la taula de negociació fins que no s'aconsegueixi un acord

2 min
La Ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant una ponència a Palma

"No m'aixecaré de la taula fins que no hi hagi acord, però sé que totes les parts hauran de renunciar a qüestions que seran més o manco importants". Així de rotunda ha estat, en referència a la reforma laboral, la ministra de Treball i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, durant una ponència en el Palau de Congressos de Palma. Durant el discurs, la ministra també ha criticat amb duresa la temporalitat davant les autoritats balears, els empresaris i els sindicats. A més, Díaz ha assegurat que la mesa de diàleg social per tirar endavant la reforma laboral continua amb normalitat i que hi ha una reunió prevista per dimecres. "Va bé", ha afirmat a l'entrada de l'acte.

La ministra ha defensat els contractes indefinits i ha assegurat que "no hi ha raó que justifiqui que Espanya sigui el país de la Unió Europea amb més temporalitat". I ha afegit que "sempre pos d'exemple el sistema de les Balears", paraules que ha dirigit a la resta de ponents, entre els quals es trobaven l'hoteler Gabriel Escarrer, la presidenta de la CAEB, Carme Planas i els màxims representants d'UGT i CCOO a l'Estat, José Maria Álvarez i Unai Sordo, respectivament.

"Les Illes són un exemple que l'estacionalitat no equival a temporalitat", ha continuant, parlant dels contractes fixes discontinus. Segons la ministra, aquesta fórmula dona "resposta a les necessitats estacionals amb contractes estables i amb drets", ha lloat .

Ara bé, el més crític, encara que subtil, ha estat el president de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPIME) i vicepresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, Gerardo Cueva, que ha advertit que, quan es parla de diàleg, "no ha de ser entre els membres del govern".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO ha assegurat que els ERTO han estat un exemple de "solidaritat col·lectiva", però ha insistit en la necessitat de promoure un canvi de model productiu que protegeixi als qui perden el treball, amb especial atenció als majors de 50 anys. El secretari general d'UGT ha destacat la importància del diàleg, per tal d'aconseguir aquest objectiu.

Precisament, el diàleg ha estat el tema principal de la trobada a la qual han assistit 300 persones, segons l'organització. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha clausurat l'acte amb un discurs en el qual ha presumit d'aprovar al Consell de Govern aquest dijous els pressuposts enfocats a "una línia social i a la diversificació de l'economia".

stats