Economia 21/02/2019

Deu empreses de les Balears participen al Mobile World Congress de Barcelona

El Govern té per primer pic un espai propi a la principal fira del sector del mòbil

Ara Balears
2 min
Capital del mòbil fins al 2023

PalmaDeu empreses tecnològiques de les Illes Balears participaran al Mobile World Congress que comença a Barcelona dilluns vinent. A més, per primer pic, el Govern participarà a la principal fira del sector del mòbil amb un expositor propi. La vicepresidenta i consellera d'Innovació i Turisme, Bel Busquets, i el director gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, han explicat aquest dijous els detalls de la participació illenca a la fira.

"Aquest esdeveniment concentra les principals figures de l'ecosistema mòbil del món", ha declarat Busquets. Ha afegit que l'aposta per tenir un espai propi del Govern a la fira respon a l'estratègia de l'executiu "per diversificar l'economia de les Balears". "Pretenem fomentar i ajudar les empreses innovadores amb base tecnològica", ha insistit.

L'expositor de les Balears al Mobile World Congress, de 36 metres quadrats, i les despeses de trasllat de tot el material sumen un cost de 75.000 euros. "Cercam promocionar el negoci de les empreses amb base tecnològica a les Balears i volem posicionar l'arxipèlag com un espai idoni per a emprenedors i empreses del sector tecnològic", ha declarat Frontera.

Les empreses illenques que aniran al congrés de la mà de la Fundació Bit i Ibitec són Wireless DNA, Hotelinking, Mark Site, Omniacces, eTravelTag, Hyalos.es, Localizer i les menorquines Mybooking, Arrendart i Link Gestión del Conocimiento. A més, també hi haurà a la fira representacions institucionals de TIC Mallorca, la UIB i GSBIT.

El director gerent de la Fundació Bit ha assegurat que el Parc Bit de Palma ha crescut un 11% respecte de 2017 i que ja hi ha 171 empreses que donen feina a 3.000 persones i que facturen més de mil milions d'euros l'any. I ha afegit: "el Parc Bit, a Mallorca, i el Centre Bit, a Menorca, són la nostra gran proposta".

stats