El sou dels funcionaris de la Comunitat s'incrementa enguany un 1,75%

La pujada és d'un 1,5% fix més un 0,25 variable, a partir del mes de juliol, en funció del creixement econòmic 

Els treballadors i treballadores de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, inclosos els de les empreses, consorcis i fundacions del Sector Públic Instrumental, veuran incrementat el salari enguany d’acord amb el document signat entre els sindicats i el Ministeri d’Hisenda. La pujada salarial pactada a l’Acord és de l’1,5% fix per al 2018 més un variable del 0,25% que s’aplica en funció del compliment de les previsions de creixement econòmic, a partir del mes de juliol.
Aquest augment salarial de l’1,75% suposarà una despesa suplementària de 26,6 milions d’euros de capítol I. La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha valorat l’acord com a "positiu" i ha recordat que "a Balears el Govern ha defensat des de l’inici d’aquesta legislatura les polítiques de retorns de drets dels treballadors públics".
La consellera ha detallat que els pressupostos del Govern per a 2018 ja disposen d'una "reserva de prop de 25 milions d’euros que ens permetran afrontar aquesta pujada". En canvi, Cladera ha evidenciat la "contradicció" que suposa que el govern de l’Estat arribi a acords que comprometen els pressupostos d’altres administracions, com comunitats autònomes i entitats locals, "sense que hi hagi cap comunicació de les negociacions per part del Ministeri d’Hisenda".
 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF