Creixen un 8% els concursos de creditors a les Balears respecte de 2019

Les Illes es troben per sota de la pujada del conjunt de l'Estat, que ha estat del 18% en comparació amb el setembre de l'any passat

Els concursos de creditors van créixer un 8% a les Illes Balears durant el setembre de 2020 –en què es van registrar un total de 13–, en comparació amb el mateix període de l'any passat. Tot i això, la xifra de l'Arxipèlag es troba per sota de la del conjunt de l'Estat, que ha estat d'un 18% superior, segons ha informat l'agència Efe.

Pel que fa a les dissolucions d'empreses, les Illes han experimentat una pujada del 24%, amb 67, mentre que la dada estatal se situa en un 35% més respecte del 2019, d'acord amb les dades de l' Estudio sobre concursos y disoluciones, fet per l'empresa d'informació financera i sectorial Informa D&B. En aquest sentit, el sector de la construcció n'és el més afectat, al mateix temps que l'hostaleria lidera els concursos de setembre a la Comunitat.

Al conjunt de l'Estat, els concursos de creditors presentats per empreses el setembre es van incrementar un 18% en comparació amb el mateix mes de 2019, amb un total de 379. Pel que fa a la comparativa amb el mes d'agost, van pujar un 70%.

Dels concursos declarats el setembre, sis de cada deu van acabar en liquidació de l'empresa –un 82% van ser microempreses–, amb una suma de 2.983 treballadors i una facturació conjunta de més de 586 milions d'euros. Madrid és la comunitat on més concursos de creditors es van fer el setembre i els sectors de serveis empresarials i de l'hostaleria, els més afectats.

El Consell General d'Economistes va assenyalar a principi d'octubre que el 2020, i a causa de la moratòria concursal per covid-19, la xifra de concursos serà molt reduïda. "El gran canvi", van avançar, serà el 2021.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF