Barceló presenta un ERTO que afecta els seus 6.500 treballadors a l'Estat

La mesura s'aplicarà al cent per cent de la plantilla

El grup hoteler mallorquí Barceló ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que aplicarà al cent per cent de la seva plantilla a Espanya, de 6.500 treballadors, segons ha informat l'agència Efe. El tancament dels 68 hotels a l'Estat i la suspensió d'activitats a les oficines centrals per la pandèmia del coronavirus han motivat que la companyia hotelera prengués aquesta decisió.

L'ERTO afecta el cent per cent de la plantilla i els hotels mantindran un mínim de persones –la direcció, els serveis tècnics i la seguretat– per mantenir-ho tot preparat per a la reobertura. Quant a les oficines centrals, Barceló ha presentat un ERTO de reducció que afecta tots els empleats amb fins a un 50% de jornada i salari pel cessament de l'activitat i els ingressos.

També s'han tancat o s'està preparant la clausura de la majoria dels hotels que té fora d'Espanya per l'aturada del negoci turístic a causa de les restriccions de moviments dictades per la majoria dels països per a contenir l'expansió de la Covid-19.

L'empresa afirma que això afectarà la pràctica totalitat dels 30.000 empleats de Barceló mentre duri la crisi sanitària mundial, i que la intenció és reprendre l'activitat tan aviat com sigui possible. La "solidesa" de la companyia i els seus 90 anys d'història són un "valor de confiança", assegura el grup hoteler, que assenyala que és "molt difícil" fer previsions atesa la magnitud d'aquesta crisi global.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF