CCOO i UGT criden els treballadors de la Generalitat a fer vaga general el 12 de desembre

Els sindicats exigeixen el retorn de com a mínim el 10% de la paga del 2013 

Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya han convocat els 250.000 treballadors de la Generalitat a una vaga general per al dimecres 12 de desembre. Els sindicats exigeixen el retorn, abans de finalitzar l'any, de com a mínim el 10% de la paga del 2013; un calendari de retorn en els pròxims dos anys de les pagues del 2013 i el 2014, i tots els drets retirats en els últims anys. 

"L'incompliment dels acords signats i les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada en l'última reunió, representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors de la Generalitat", han afirmat en un comunicat conjunt.

Han defensat que la situació obliga a obrir un calendari que "exigeix deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical", per la qual cosa han instat tots els sindicats amb representativitat en els serveis públics de la Generalitat a sumar-se a la convocatòria.

Els sindicats donaran a conèixer el calendari de mobilitzacions els pròxims dies, quan també preveuen reunir-se amb els grups parlamentaris i demanaran una reunió amb el conseller d'Economia, Pere Aragonès, i amb el de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. 

A l'espera que facin públic el calendari i com a inici de les mobilitzacions, de moment els sindicats ja han convocat per a aquest dimarts a les 9.30 hores una concentració conjunta a la plaça Sant Jaume de Barcelona. "Manifestem, un cop més, la nostra voluntat d'arribar a un acord, però exigim la retirada de la proposta de recuperació presentada i la presentació d'una nova basada en la resolució aprovada pel Parlament", han assegurat.

La setmana passada, el ple del Parlament va validar per unanimitat el decret del Govern sobre l'increment retributiu per al 2018 i el règim de millores de la prestació econòmica d'incapacitat temporal aplicable al personal del sector públic.

El decret fa efectiu l'increment d'un 1,95% del sou al personal de la Generalitat durant el 2018 i preveu que els funcionaris tinguin reconegut el 100% del sou des del primer dia en cas d'incapacitat temporal.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF