Economia 18/02/2021

La contractació en el sector del comerç va caure un 25% a les Illes a causa de la pandèmia

És una de les caigudes més grans de l'Estat, juntament amb Canàries i Catalunya

ARA BALEARS
2 min
Gent per Palma en època de rebaixes.

PalmaLa contractació en el sector del comerç a les Balears ha caigut un 24,9% en el darrer any a causa de l'impacte de la pandèmia. Concretament, les Illes varen passar de tenir 3.122 contractes el gener del 2020 a tenir-ne 2.346 aquest any, segons l'informe que ha publicat aquest dijous Randstad a partir de les dades proporcionades pel SEPE.

Aquest descens situa les Illes com la tercera comunitat on més va caure la contractació en aquest sector, després de Canàries, on va baixar un 31,1%, i Catalunya, on es va registrar un descens del 25,9%. Si es miren les dades estatals, el gener es varen signar 139.393 contactes, un 10,3% menys que el mes de desembre i un 16% menys que el mateix mes de l'any passat.

A l'informe analitzen l'evolució de la contractació des de l'inici del 2020 i remarquen que la contractació comença a caure a la vegada que augmentaven els casos de covid-19 arribant als nivells més baixos el mes d'abril. Des d'aquell moment torna a augmentar el nombre de contractacions fins al mes d'octubre, quan va tornar a tenir una tendència negativa a causa de l'empitjorament epidemiològic.

Segons el director de Randstad, Valentín Bote, "ni el Black Friday, ni la campanya de Nadal, ni les rebaixes de gener han tengut un efecte realment determinant per la contractació de més personal. Per això, explica que el que ha afectat més al sector han estat les restriccions i la incertesa que provoca la situació sanitària".

A més, també destaquen que les dones han estat les més afectades, ja que la seva contractació l'any passat es va reduir un 17,7% i va passar de 90.909 a 74.842 contractes. Si es miren les franges d'edat el més perjudicat ha estat el dels menors de 25 anys, que va caure un 19,5%.

stats