Economia 17/11/2019

El Consell de Mallorca construirà 11,8 quilòmetres de carril bici i per a vianants el 2020

Segons la institució, el departament de Mobilitat i Infraestructures farà "un gir de 180 graus a la gestió dels projectes d'obra i conservació"

Ara Balears
1 min
La xarxa de carrils bici de Barcelona creix  i esdevé més segura  Jordi Galí és arquitecte, cofundador de Vanapedal, empresa dedicada a les bicicletes  de càrrega. És especialista en arquitectura i urbanisme ciclista i mobilitat en bicicleta,  i impulsor de diferents iniciatives relacionades amb la cultura ciclista “A Barcelona s’està donant un fort impuls a la connexió de la xarxa ciclable  i a l’amplada dels carrils bici”

PalmaEl Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca destinarà l'any que ve 6,8 milions a ampliar amb 11,8 quilòmetres la xarxa de carrils bici, zones ciclables i per als vianants de l'illa. Aquesta àrea insular serà la segona amb més dotació pressupostària per a l'any 2020, amb 106.478.264 euros, ha detallat sobre la partida destinada a Mobilitat aquest diumenge el Consell de Mallorca, que va donar a conèixer els pressupostos dimarts passat.

Segons la institució, el Departament de Mobilitat i Infraestructures farà "un gir de 180 graus a la gestió dels projectes d'obra i conservació" de les carreteres "evitant grans macroprojectes sobre el territori i centrant-se, en canvi, en actuacions en la xarxa secundària i la mobilitat sostenible d'accés a municipis i entre ells".

El Consell ha assegurat que redimensionarà "una bona part dels projectes per minimitzar-ne l'impacte mediambiental i el consum territorial" i invertirà més de 6,8 milions d'euros a la xarxa per als vianants i ciclistes. També es preveu substituir gradualment els reforços del paviment actuals per uns altres de més ecològics a partir de l'ús d'elements reciclats; posarà noves barreres de seguretat (especialment a la serra de Tramuntana) i pantalles acústiques i apostarà per instal·lar radars pedagògics i mecanismes de detecció i avís de presència de ciclistes i millores de senyalització lumínica i de la xarxa de túnels.

stats