Economia 12/04/2019

La confiança dels empresaris de les Illes augmenta molt per sobre de la resta de comunitats

Ni el Brexit ni els procesos electorals frenen el creixement d'un 5,4% d'aquest índex

Ara Balears
1 min
L'hosteleria és un dels sector amb major confiança empresarial.

PalmaLa confiança dels empresaris de les Illes continua a l'alça tot i les incògnites que afecten l'evolució econòmica, com el procés del Brexit o la celebració de diversos procesos electorals a la comunitat i a l'Estat. Balears lidera la confiança empresarial a Espanya amb un augment del 5,4% en el segon trimestre d'aquest any respecte del primer trimestre, segons dades de l'INE. Segueixen la comunitat balear Extremadura (3,3%), Madrid (1,6%) i Galícia (1,3%).

En el conjunt del país, la confiança dels empresaris espanyols remunta el segon trimestre del 2019 i puja un 0,3% enfront de la caiguda d'un 1% del primer trimestre de l'any i després d'encadenar dos trimestres consecutius de taxes negatives.

Segons l'indicador publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la confiança augmenta en transport i hostaleria (2,9%), en construcció (0,3%) i en altres serveis (0,2%), mentre que baixa en indústria (0,4%) i comerç (0,4%).

Respecte del trimestre que comença i segons l'indicador d'expectatives, un 20,8% dels gestors d'establiments empresarials considera que la el seu negoci serà favorable, mentre que un 15,2% opina el contrari i el 64,0% preveu normalitat.

stats