La confiança empresarial cau a les Illes molt per davall de la mitjana estatal

L'índex se situa un 4,7% més baix amb relació al trimestre anterior, mentre que a tot l'Estat es redueix un 2,9%

L'índex de confiança empresarial a les Illes per al quart trimestre de l'any cau un 4,7%, molt per davall de la mitjana estatal, que és un 2,9% inferior que el trimestre anterior, segons dades de l'INE. Tot i que l'índex cau a totes les comunitats, Extremadura (-6,5%), el País Basc (-5%) i les Illes Balears (-4,7%) registren els descensos més grans. En canvi, Astúries (-0,9), les Canàries (1,1%) i el País Valencià (1,4%) comptabilitzen la caigudes més suaus.

Pel que fa a les expectatives de negoci en l'àmbit estatal, el 16,7% dels gestors d'establiments empresarials considera que la marxa del seu  negoci serà favorable en el quart trimestre de 2019, mentre que el 19,4% opina que serà  desfavorable. El 63,9% restant pensa que serà normal.

La diferència entre el percentatge de respostes favorables i desfavorables, denominada  Balanç d'Expectatives, se situa en -2,7 punts per al total d'Espanya, enfront dels 4,7 del  trimestre anterior.

Els cinc sectors analitzats disminueixen la confiança respecte del trimestre anterior. Construcció (-3,7%) presenta el major descens. Per part seva, Comerç (-1,6%) registra la menor baixada. El sector Serveis té un descens del 3,3%.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF