Economia 12/05/2020

Un portal de compres digital, la resposta manacorina per impulsar el comerç local durant el confinament

La nova plataforma s'estrena dimecres amb 20 locals adherits i oferint 120 productes

Kike Oñate
2 min
La pàgina web de l'Ajuntament de Manacor.

PalmaL'Ajuntament de Manacor posarà en marxa a partir d'aquest dimecres un portal de compres digital per impulsar el producte local durant el confinament i amb la idea que es mantingui després de l'estat d'alarma per intentar competir amb grans operadors del comerç electrònic, segons ha explicat la regidora de Comerç, Maria Antònia Truyols, en una roda de premsa telemàtica.

La nova plataforma, que es diu demanacor.com, s'estrenarà amb 20 locals donats d'alta i oferint 120 productes. La crisi social i econòmica provocada pel covid-19 "serà difícil de remuntar" i per això Truyols diu que el comerç local del municipi necessita l'ajuda dels manacorins. "La plataforma neix per sobreviure i continuar més enllà de l'estat d'alarma", segons la regidora.

El Consistori ha contactat amb 1.055 establiments del municipi, però, com ha apuntat Truyols, molts d'ells estaven tancats i només tenien telèfon fix, de manera que es varen haver d'enviar correus electrònics que molts encara no hauran obert. "Hem utilitzat totes les vies possibles per anunciar la iniciativa", segons ha dit la regidora, qui ha afegit que qualsevol empresa s'hi pot sumar quan vulgui.

Els locals que s'hi vulguin adherir rebran formació gratuïta pel maneig de la plataforma i poden contactar amb l'Ajuntament de Manacor a través de la Regidoria de Comerç (662 35 06 22), de Turisme (662 35 06 20) i mitjançant el correu electrònic comerciants@manacor.org.

La proposta de l'Ajuntament de Manacor és molt semblant a la que ja ha posat en marxa l'Associació de Comerciants de Menorca, a través del supermercat digital Xuroa. La iniciativa té com a objectiu avançar el procés de digitalització dels negocis oferint als consumidors un ampli assortiment de productes, tots a punt per ser adquirits i distribuïts a les llars dels menorquins.

stats