Economia 26/05/2022

La compravenda d'empreses podria recuperar les xifres del 2019 a les Balears

L'informe de l'empresa ONE to ONE destaca que la recuperació del turisme ha fet augmentar l'interès dels inversors, sobretot els estrangers

ARA Balears
1 min
Hotels de la Platja de Palma.

PalmaLes operacions de compravenda d'empreses a les Balears s'han reactivat a les Balears després de dos anys de descensos provocats per la pandèmia del covid-19 i s'espera que aquest any sigui l'any de la recuperació. Així ho ha dit l'empresa ONE to ONE, que ha presentat el seu informe a la seu de PIMEM.

Precisament, aquest informe, que analitza les xifres des del 2018 fins a l'actualitat, posa de manifest que s'espera que enguany es recuperin les xifres del 2019, quan es van vendre 60 empreses, i es deixin les males xifres de 2020 i 2021, en què només es van fer 21 i 25 operacions respectivament. Precisament, el CEO de l'empresa, Carlos Martínez, ha assegurat que una de les principals causes d'aquesta reactivació és la recuperació del turisme, ja que totes les empreses que estan vinculades al sector també s'estan refent.

En aquest sentit, Martínez diu que l'interès per invertir s'està incrementant tant a escala local com internacional, tot i que aquest segon té més pes que el primer. Encara que el turisme continua sent el sector que més crida l'atenció dels inversors, remarca que s'han adonat que hi ha sectors primaris que van agafant més pes.

El sector hoteler

El sector hoteler, segons les dades de l'informe Inversión Hotelera de Colliers International, es troba "en el seu millor moment", ja que se superen els 3.180 milions d'euros d'inversió el 2021, amb 127 operacions transaccionals d'hotels amb 22.249 habitacions que han canviat de propietaris. Aquestes dades tripliquen les xifres d'inversió que es van registrar el 2020 i superen en un 26% la xifra del 2019.

A més, l'informe posa de manifest el clar interès inversor estranger perquè prop del 58% de la inversió que es va fer el 2019 la van fer fons internacionals, amb una xifra acumulada de 1.848 milions d'euros.

stats