Economia 12/04/2018

Els comerciants demanen la dimissió de la regidora de Palma Aurora Jhardi

"Si legalitzen la venda ambulant il·legal o la permeten, nosaltres podrem tancar la botiga i posar una flassada a terra, que tindrem els mateixos drets", ha criticat el president de Pimeco arran de la "manca de sensibilitat" de la regidora

Sabrina Vidal
1 min
Els comerciants demanen la dimissió de la regidora de Palma Aurora Jhardi

PalmaLes dues patronals del comerç, Pimeco i Afedeco, i les de les grans i petites empreses, CAEB i Pimem, demanen la dimissió de la regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi, perquè "ha demostrat poca sensibilitat amb els que ens dedicam al sector del comerç. No ha pensat ni en nosaltres ni en el model de ciutat que proposam", ha assenyalat el president de Pimeco, Toni Fuster. "Si legalitzen la venda ambulant il·legal o la permeten, nosaltres podrem tancar la botiga i posar una flassada a terra, que tindrem els mateixos drets".

Els comerciants critiquen el canvi de la regulació de la venda ambulant il·legal de l'Ordenança de la regulació de l'ocupació de la via pública a l'Ordenança cívica. Amb el canvi, asseguren, hi haurà un buit legal que permetrà que s'hi dediqui més gent. Les patronals han proposat una disposició addicional transitòria perquè mentre s'aprovi el canvi hi hagi una regulació. "Volem cobrir el buit i evitar l'efecte crida".

Per la seva banda, el president d'Afedeco, Rafel Ballester, ha afegit que "si els nostres comerços, legalment constituïts, no es poden permetre l'ocupació de la via pública, aquesta gent, fora de la llei, tampoc no ho ha poder fer". Ballester ha insistit a reclamar "una solució social" i que la lluita "no sigui contra els venedors sinó contra les màfies que hi ha darrere".

Els comerciants han sortit al pas de les declaracions de l'Ajuntament de Palma, que asseguren que els comerciants no consideren la venda ambulant com un problema prioritari. Precisament aquest és el motiu pel qual es manifestaran el proper dijous 26 d'abril a les 13.30 h davant Cort, coincidint amb el ple de l'Ajuntament de Palma.

stats