Els comerciants de Menorca estrenen el portal de compres digital Xuroa

La plataforma s'estrena amb 37 comerços i 2.000 referències de productes

El supermercat digital impulsat per l’Associació de Comerciants de Menorca, Xuroa, ja és una realitat. La plataforma ( xuroa.com) ha entrat en funcionament i aquest dijous ja s'hi poden comprar els productes dels diferents comerços de l’illa. La iniciativa té com a objectiu avançar el procés de digitalització dels negocis oferint als consumidors un ampli assortit de productes, tots ells a punt per ser adquirits i distribuïts a les llars dels menorquins. Inicialment, Xuroa disposa de gairebé 2.000 referències i la previsió és augmentar-ne el catàleg.

L’Associació considera que, davant la pròrroga decretada pel govern espanyol a causa del coronavirus, les vendes a través d’internet s’han convertit en una necessitat per als petits i mitjans comerços. Per aquest motiu, s’ha accelerat les darreres setmanes la posada a punt de la plataforma amb 37 establiments. Les primeres sensacions són positives, ja que en només 24 hores s’han rebut 6.000 visites i ja s’han preparat i enviat comandes, alguna d’elles a la Península.

Entre les característiques de Xuroa destaca el fet de poder enviar productes a la resta d’illes i la Península, el pagament amb targeta de crèdit, l’aprofitament d’ofertes i descomptes, així com la garantia que la distribució a Menorca es fa en un termini màxim de 48 hores. 'Xuroa' és l’expressió col·loquial de la tercera persona del singular del verb 'xoroiar', que en menorquí significa 'mirar'.

Xuroa, la resposta menorquina per plantar cara a Amazon

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF