Els bancs cobraran els tributs locals un mes i mig més tard a partir d'enguany

Els rebuts domiciliats passen a carregar-se la segona quinzena de novembre en lloc de principis d'octubre 

Els rebuts domiciliats per al pagament dels tributs municipals passaran a ser cobrats durant la segona quinzena de novembre i no a principis d'octubre, com es feia fins ara. Aquesta modificació s'ha efectuat per part del Govern per incentivar el pagament a través d'aquesta fórmula. El període voluntari de cobrament dura dos mesos i el cobrament bancari es feia a partir de l'u d'octubre, mentre que a partir d'enguany s'haurà d'esperar almenys fins al 15 de novembre.

En l'actualitat el 45% dels contribuents, 261.342 dels 593.357 totals, opten pel pagament mitjançant la domiciliació  bancària . Segons l'Agència Tributària de les Illes Balears, aquest sistema facilita el pagament i permet al contribuent no haver de preocupar-se del deure d'informar-se dels períodes de pagament en termini voluntaris, tasca que correspon a l'entitat bancària.

Per tal que aquest canvi sigui possible, el consell de Govern ha aprovat concedir una bestreta extraordinària de 18 milions d'euros a l'Agència Tributària. Amb aquesta quantitat podrà fer front a l'ajornament i atendre els seus compromisos amb les entitats locals.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF