Contingut patrocinat
Economia 02/12/2022

Les claus per planificar els estalvis i poder jubilar-te tranquil

Comptar amb un assessorament professional i triar el pla de pensions que més s’ajusta a cada persona són dos aspectes clau per poder gaudir d’una jubilació tranquil·la i sense sorpreses. Banc Sabadell compta amb un gran ventall de plans de pensions i un equip d’experts especialitzat en aquests productes.

3 min
És important comptar amb un bon acompanyament per triarun producte d'estalvi per la jubilació.

Actualment, a Espanya, l’esperança de vida mitjana entre homes i dones se situa als 83 anys. El 2040 s’haurà enfilat per sobre dels 85. Si més no, així ho preveu un estudi publicat a la prestigiosa revista mèdica The Lancet, que corrobora com la societat espanyola es troba immersa en un accelerat procés d’envelliment. Aquest canvi demogràfic tindrà conseqüències socials, polítiques i culturals, però un dels àmbits que se’n veurà més ressentit serà l’econòmic. Amb l’increment sostingut de l’esperança de vida, cada cop són més les persones que temen un escenari en el qual les prestacions públiques per jubilació siguin més minses. Davant d’aquest panorama, ha crescut l’interès per crear una estratègia a llarg termini que asseguri poder completar els ingressos de les prestacions per jubilació amb un bon pla de pensions. Ara bé, la clau per tenir èxit estalviant per a la jubilació és comptar amb un assessorament professional. Per això, des de fa anys, Banc Sabadell compta amb un equip d’experts especialitzat a orientar les persones que busquen traçar correctament el camí per viure una jubilació plàcida i tranquil·la, si més no a nivell financer.

De productes d’estalvi per la jubilació n’hi ha de molts tipus. Per això és important comptar amb un bon acompanyament a l’hora de decantar-se. Uns dels més populars a Espanya són els plans de pensions. “Són els únics productes del mercat que permeten gaudir de reduccions fiscals per a l’import aportat en la declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques”, exemplifica Esther Pichardo, directora d’Estalvi i Pensions de BanSabadell Vida i Pensions. Però, més enllà dels beneficis fiscals, els plans de pensions fan que els diners que s’hi dipositen periòdicament vagin treballant constantment gràcies als rendiments que generen. Per norma general, els diners que s’hi dipositen no es poden retirar fins a la jubilació. “Aquesta restricció evita que es gasti el capital reservat per a la jubilació en altres tipus de despeses”, recalca Pichardo. Alhora, tenen una gran flexibilitat, perquè les aportacions poden fer-s’hi de manera periòdica o extraordinària.

A banda dels individuals, també existeixen els plans de pensions d’empresa. Són productes que les empreses posen a disposició dels seus empleats perquè, de manera voluntària, tinguin un complement a la seva pensió en el moment de jubilar-se. Per altre cantó, hi destaquen els plans de previsió assegurats. Fiscalment, són idèntics als plans de pensions, però compten amb una rendibilitat garantida que el client coneix en el moment de contractar-los. N’hi ha de molts tipus: des de plans de previsió assegurats amb rendibilitats a curt termini fins als de llarga durada.

L’assessorament, clau per estalviar

“Estar acompanyat en tot moment per un professional, com el gestor del banc, és fonamental per a tothom qui vulgui planificar financerament la seva jubilació –recalquen des de Banc Sabadell–. És una persona experta capaç d’analitzar les necessitats econòmiques i la capacitat d’estalvi de cada client”, expliquen. De fet, els assessors poden elaborar una estratègia de gestió de patrimoni que es vagi adaptant als canvis econòmics de cada moment. Alhora, comptar amb un assessor permet definir el perfil d’inversió que s’adapta millor a la tolerància al risc de cada persona.

Precisament, saber el nivell de risc que cada persona està disposada a assumir és un dels aspectes fonamentals a l’hora de decantar-se per un pla de pensions de cicle de vida. Banc Sabadell és l’única entitat bancària que permet escollir per cada venciment entre tres opcions, amb riscos diferents. “D’aquesta manera, els clients poden triar quin s’adapta millor a les seves necessitats”, puntualitzen des de l’entitat bancària.

Com traspassar fàcilment un pla de pensions?

Traspassar un pla de pensions d’una entitat bancària a una altra és un procés senzill”, explica Esther Pichardo, directora d’Estalvi i Pensions de BanSabadell Vida i Pensions. Existeixen molts motius per voler fer el pas. Pot servir per incrementar el rendiment del capital invertit, per reduir la volatilitat o per aprofitar l’embranzida de nous escenaris amb expectatives de creixement.

“Per fer el traspàs, tan sols cal obrir un nou pla de pensions, establint les aportacions periòdiques que es volen realitzar i sol·licitar formalment el traspàs efectiu del pla a l’entitat financera que es desitgi”, aclareix Pichardo. La resta de tràmits els realitza l’entitat bancària. “A més, nosaltres oferim un assessorament professional perquè tot el procés sigui el més senzill possible”, aclareix Banc Sabadell. 

 

stats