Aglomeracions a les grans superfícies després de l'anunci de les noves restriccions

Els clients aprofiten per anar de rebaixes i fer devolucions dels regals dels Reis abans que els centres comercials tanquin dues setmanes a partir de dimarts

Una gran quantitat de persones s'ha aglomerat a les grans superfícies l ' horabaixa d'aquest divendres, hores després que el Govern hagi fet públic que a partir de dimarts estaran tancades durant dues setmanes i només podran vendre productes essencials, com els d'alimentació o neteja. Molts ciutadans han volgut aprofitar el poc temps que els queda –les mesures entren en vigor dimarts– per anar de rebaixes o canviar els regals dels Reis. Cal recordar que els bars i restaurants també hauran de tancar fins dia 26 de gener i només podran servir menjar a domicili o per recollir als mateixos establiments.

El Govern tancarà bars, restaurants i grans superfícies a Mallorca durant quinze dies

Una llarga coa de cotxes s'ha acumulat a l'accés al centre comercial Fan Mallorca i les retencions s'han mantingut fins al tancament, a les 20 h. A El Corte Inglés situat a les Avingudes de Palma també s'hi han format coes d'una desena de persones a les quatre portes d'accés. El personal d'aquest centre comercial explica que han notat més clients a partir del migdia, com na Cristina, que tan bon punt ha conegut el nou anunci del Govern, ha decidit passar l'horabaixa comprant. "Estava esperant des de fa temps les rebaixes perquè econòmicament a casa anam justos, i ara veig que només tenc dos dies per comprar, així que dilluns hi tornaré", ha explicat.

Fonts internes d'El  Corte   Inglés consultades per aquest diari,  confessen preocupació per l'afectació que tindran les noves restriccions en el personal. Asseguren que dels 1.350 treballadors de l'empresa, a prop de la meitat se'ls aplicarà un ERTO. Aquestes dues setmanes de tancament només treballarà el personal del supermercat i de la  parafarmàcia , i una part dels dependents de la resta del centre. "Entre avui i demà haurem de pensar com organitzam i reubicam tots els treballadors", explica el responsable de comunicació del centre. 

Els treballadors de les botigues del Fan Mallorca han coincidit a dir que avui han notat més gent comprant i ja preveuen que dilluns que ve "serà una bogeria", segons explica un del  dependents  d'una botiga de roba que ha aprofitat per criticar les noves mesures: "Si no volien que  es   produïssin  aglomeracions, estan provocant l'efecte contrari", assegura.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF