Economia 08/08/2019

Cau un 7,8% la producció industrial a les Illes durant el juny

La baixada és superior a la mitjana estatal, un -1,8%, i només és superada per les Canàries, amb un 9,5%

Ara Balears
1 min
Cau la producció industrial a les Illes un 7,8% durant el juny

PalmaLes Illes Balears han estat durant el mes de juny la segona comunitat amb una baixada més accentuada de l'Índex de Producció Industrial, un 7,8%, caiguda només superada per la de les Canàries, amb un 9,5%, segons dades de l'INE.

En l'àmbit estatal, l'Índex de Producció Industrial corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al juny una variació de -1,8% respecte del mateix mes de l'any anterior.

La variació mensual de l'Índex de Producció Industrial (IPI) entre els mesos de juny i maig, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del -0,2%. Aquesta taxa és 0,5 punts inferior a l'observada al maig.

Per sectors, Béns de consum duradors (1,6%), Béns d'equip (1,1%) i Energia (0,9%) presenten taxes mensuals positives. Per part seva, Béns de consum no duradors (-1,0%) i Béns intermedis (-0,2%) registren taxes negatives.

La taxa anual de la producció industrial augmenta respecte de juny de 2018 en sis comunitats autònomes i disminueix en les altres onze. Els majors increments es produeixen a la Comunitat de Madrid (6,1%), a la Comunitat Foral de Navarra (4,1%) i a la Regió de Múrcia (3,5%). I els majors descensos a les Canàries (-9,5%), les Illes Balears (-7,8%) i Galícia (-6,3%).

stats