Economia 02/03/2020

Cau un 26,8% el nombre de turistes estrangers a les Balears el mes de gener

La despesa d'aquests visitants ha caigut un 20,6%

Ara Balears
1 min
Turistes amb les maletes al centre de Palma. / I. BUJ

PalmaDurant el mes de gener viatjaren a les Illes Balears un total de 103.902 turistes estrangers, una xifra que representa una caiguda d'un 26,8% en relació amb el mateix mes de l'any passat. Aquesta disminució ha tingut una repercussió directa en la despesa dels turistes que venen d'altres països. Concretament, la despesa ha caigut un 20,6%, segons ha informat l'agència Efe a partir de la darrera Enquesta de Despesa Turística i de l'Estadística de Moviments Turístics de Fronteres que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística.

En concret, els turistes internacionals varen gastar el primer mes de l'any a les Balears un total de 107 milions d'euros, amb una mitjana per turista de 1.034 euros. La despesa diària durant la seva estada fou de 129 euros, un 2,9% més que el mateix mes de l'any passat.

Excepte les Illes, totes les comunitats turístiques han presentat taxes positives. En el conjunt de l'Estat, els turistes estrangers varen gastar 4.779 milions d'euros, un 2,1% més que el gener del 2019. Amb aquest increment, ja se sumen 13 mesos consecutius a l'alça, segons les dades de l'INE.

Al tancament del 2019, els turistes internacionals que varen visitar Espanya hi varen gastar 92.278 milions d'euros, un 2,8% més, i es va tancar el novè any consecutiu de rècord històric, tot i la incertesa generada pel Brexit i la fallida de Thomas Cook.

stats