Economia 09/11/2020

Balears és la segona comunitat amb el lloguer més car, segons pisos.com

El preu ha pujat un 1,8% a l'octubre respecte del mateix mes de l'any passat i la mensualitat se situa en 1.449 euros de mitjana

Ara Balears
1 min
La Seu de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl preu del lloguer a les Balears va pujar un 1,8% el mes d'octubre respecte del mateix mes de l'any passat, segons el darrer informe de la plataforma pisos.com. Les Illes són la segona comunitat on es paga més el lloguer cada mes, amb una mitjana de 1.449 euros, segons ha informat la plataforma en un comunicat.

En l'àmbit provincial, les Balears ocuparen a l'octubre la tercera posició entre les regions amb el lloguer més car. Al conjunt d'Espanya, la mensualitat és de 993 euros de mitjana, i ha pujat un 1% respecte de l'octubre de l'any passat.

Palma va registrar a l'octubre una renda mitjana mensual de 1.310 euros per pagar el lloguer d'un pis. Això situa Ciutat com la quarta capital de província més cara de l'Estat per llogar un habitatge, un llistat que lidera Madrid amb 1.815 euros al mes. El pagament de lloguer va caure un 8,25% a l'octubre respecte del mateix mes de l'any passat.

El director d'estudi de pisos.com, Ferran Font, ha explicat que el preu del lloguer té una tendència moderada i que els inquilins de les grans capitals paguen menys que l'any passat. "La pandèmia està col·laborant a l'hora de refredar l'oferta, però el fort impacte en l'ocupació també retalla la capacitat econòmica de la demanda".

stats