Calviño dona per fet que els ERTO es prorrogaran almenys fins a finals d'any

El Congrés convalida el decret dels 11.000 milions d'euros d'ajudes a empreses i autònoms

1 min
La ministra d’Economia, Nadia Calviño, al Congrés.

MadridEl govern espanyol es compromet a allargar les ajudes a empreses -com els expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO)- almenys fins a finals d'any i "tot el temps que sigui necessari", segons ha assegurat aquest dijous la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño. L'executiu ja havia avançat que prorrogaria les ajudes públiques per pagar salaris i cotitzacions dels treballadors que estan en ERTO per la pandèmia més enllà del 31 de maig, però Calviño ha assegurat en una intervenció al Congrés que les mesures de protecció de l'ocupació estaran vigents durant tot el 2021.

Calviño ha subratllat que duraran tot l'any la línia d'avals públics de l'ICO i la prestació extraordinària per cessament d'activitat per als autònoms, així com les moratòries de pagaments d'impostos i cotitzacions sense interès i de devolucions de crèdits hipotecaris i no hipotecaris.

D'altra banda, el Congrés ha convalidat aquest dijous el decret del paquet d'11.000 milions d'euros d'ajudes per a empreses i autònoms afectats per la crisi del coronavirus per 177 vots a favor, 59 en contra i 113 abstencions, i enmig de moltes crítiques a Calviño per haver deixat fora de les ajudes alguns sectors i per unes ajudes directes que "arriben tard". El decret es tramitarà com a projecte de llei, un fet que obre la porta a modificar el decret i incorporar-hi altres sectors.

stats