Protesta de treballadors de CaixaBank contra l'ERO que a les Illes afecta 50 persones

Els empleats es mostren en contra de les mesures de mobilitat que vol aplicar l'entitat bancària per arribar a un acord

Un grup de treballadors de CaixaBank s'ha reunit aquest dimecres davant la seu de l'empresa a Palma amb el lema 'No a la purga' per mostrar-se en contra de l'ERO anunciat per l'empresa i que a les Illes  afectarà  una  cinquantena  d' empleats .

Isabel Gelabert, secretària general de la secció sindical de CC OO  de CaixaBank a les Balears, ha destacat que "els treballadors de l'empresa no ens mereixem les mesures que volen aplicar perquè som una gran plantilla que hem ajudat a guanyar  els 1.985 milions  d'euros  que l'entitat ha declarat enguany".

CaixaBank comunica als sindicats la seva intenció de presentar un ERO que podria afectar uns 2.000 empleats

Segons Gelabert, la companyia ja ha anunciat que vol acomiadar 2.157 treballadors i, tot i que els sindicats volen arribar a un acord per incentivar les baixes voluntàries, no acceptaran les condicions de mobilitat que vol establir l'entitat.

"Accepten que hi hagi voluntaris, però això implica mobilitat forçosa que suposa una ruptura de la nostra vida personal i de la nostra conciliació familiar. Si no s'accepta aquesta condició, se'ns  pot acomiadar amb 20 dies de sou per any", ha afegit Gelabert. "No volem purga", ja que si es poden destinar aquestes persones on vulgui l'empresa, "això pot comportar-ne l'acomiadament", ha indicat.

Des del sindicat s'assegura que es vol negociar i que el temps corre perquè el termini de l'acord acaba el 8 de maig, "però no a qualsevol preu", ha precisat  Gelabert .

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF